måndag 5 januari 2015

Gud älskade världen så mycket att Han utgav sin enfödde Son

Johannes skriver:

Gud är kärlek. Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.” (1Joh. 4:8 -10)

Paulus skriver

Medan vi ännu var svaga dog Kristus i ogudaktigas ställe, när tiden var inne. Knappast vill någon dö för en hederlig människa - kanske vågar någon gå i döden för den som är god. Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus
dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. Ty om vi, medan vi var Guds fiender, blev försonade med Gud genom hans Sons död, hur mycket säkrare skall vi då inte bli frälsta genom hans liv, när vi nu är försonade. Men inte bara det, utan vi gläder oss i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi nu har tagit emot försoningen.” (Rom.5:6 - 11)

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son”

Gud älskade så att han gav. Han gav inte resten av sitt överflöd, han gav inte en ko tusen mil bort, han gav inte det han tjänat ut. Han utgav sin enfödde Son.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar