torsdag 21 juni 2012

Nyttig kunskap från Bibeln


Gud är inte främst till för oss, så att Han blir vår tjänare, det är vi som är till för honom. Det är inte vi som skapat Gud till vår avbild, utan han som skapade den första människan till sin avbild. Gud är ”jag är” som han presenterade sig för Moses. Han är den som är. Det är i honom vi förstår vilka vi är, aldrig oberoende av honom. Vi är älskade av honom av evighet, han offrade sin enfödde Son för att köpa oss fria från alla våra synder och ge oss full förlåtelse.

Detta är kunskap som du och jag behöver höra, mycket och ofta, för att hålla oss på den rätta vägen.

Aposteln Petrus skriver:

mina älskade … var på er vakt, så att ni inte dras med i de laglösas villfarelse och förlorar ert fäste. Väx i stället till i nåd och kunskap om vår Herre och Frälsare Jesus Kristus. ” (2Petr. 3:17, 18)

Att växa till i kunskap är inte att plocka vissa stycken här och där som passar, det är att tro allt Guds Ord. Även sådant som för den moderna eller postmoderna människan verkar underligt och svårt att förstå.  Allt det Gud talar är ju sant.

Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning. ” (2 Tim. 3: 16, 17)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar