fredag 29 juni 2012

Första steget mot hjälp är självinsikt

Jesus sade: "Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader." (Joh 8: 44)

Det fanns ingen illvilja bakom Jesu ord när han talade om för de judiska efterföljarna till honom, som inte trodde hans Ord, att de hade djävulen till fader.

Första steget mot hjälp är självinsikt. Om vi inte inser att vi är onda i oss själva, att vi är hjälplöst förlorade i oss själva och inte kan frälsa oss själva, då kommer vi inte heller att inse att all vår hjälp och all vår frälsning finns hos Kristus.

Men om kapitulerar inför Gud och erkänner att vi är de han säger att vi är, och omfattar hans ord med våra hjärtan, då äger vi tröst och hjälp i honom. Han säger idag till de människor som anklagar honom:

”Den som bevarar mitt ord skall aldrig någonsin se döden.” (8: 51)

Vad är det för ord vi skall bevara som gör att vi aldrig någonsin ska se döden?

Svar, det är evangelium, det är budskapet om att Kristus Jesus tagit alla våra synder och all vår skuld till korset och straffats i vårt ställe, det är orden att Guds sons blod renar från all synd, det är orden som Jesus säger att den som kommer till honom skall han aldrig någonsin kasta ut, den som tror på honom, ur hans inre skall strömmar av levande vatten flyta fram. Kom till mig, säger han, alla ni som hungrar och törstar.

Men den som skjuter hans ord ifrån sig, han skjuter Kristus själv ifrån sig. Men kan inte skilja kärleken till Kristus från kärleken till hans ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar