måndag 25 juni 2012

Låtsas som man inte vet?

Det är fullkomligt främmande för biblisk kristendom att vi skulle uppträdda som om vi inte visste att sanningen finns i Guds Ord, och att när vi talar den sanningen och tror på den sanningen, så kan vi uppträda frimodigt, och inte bara säga: ”det här är vad jag tror”, utan ”detta är vad Gud säger, detta är sant, detta är vad som gäller.”

Skriften säger:

Tron är en… visshet om det man inte ser.” (Hebr. 11:1)

Aposteln Paulus säger:

vi vet att han som uppväckte Herren Jesus skall uppväcka oss tillsammans med Jesus” (2Kor. 4: 14)

Men eftersom vi vet att människan inte förklaras rättfärdig genom laggärningar utan genom tro på Jesus Kristus, så har också vi satt vår tro till Kristus Jesus, för att vi skall stå som rättfärdiga genom tro på Kristus och inte genom laggärningar.” (Gal. 2: 16)

Aposteln Johannes säger:

 Vi vet att vi har gått över från döden till livet, ty vi älskar bröderna. Den som inte älskar blir kvar i döden. ” (1Joh. 3:14)

Vi vet att vi förblir i honom och han i oss, därför att han har gett oss av sin Ande. ” (1Joh. 4:13)

Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.” (1Joh. 5: 20)

Därför är det inte annat än falsk ödmjukhet och lögnaktighet om en kristen låtsas som att någon annan lika gärna kan ha lika mycket rätt som Guds Ord.

Det handlar inte om att vi är smartare än andra, det handlar om att Gud har rätt, Gud talar aldrig miste och om han sagt något i sitt ord, då kan vi stå bakom det med hela vårt hjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar