fredag 1 juni 2012

Innehållet eller paketet?


"Vi som är judar eller proselyter, kretenser eller araber - vi hör dem tala på vårt eget språk om Guds väldiga gärningar." (Apg 2: 11)  

Detta är det viktiga i förkunnelsen i Pingst. Ändå finns det många kristna som mer fascineras av elden, stormen och språkgåvorna som apostlarna och de församlade upplevde. Istället för att låta pingstundret få vara det pingstdagen är: frälsningshistoria och hämta tröst och uppmuntran i Guds väldiga gärningar, så vill man göra händelser i Bibeln till en sorts handbok: "Va, häftigt, såhär vill vi också göra".

Det är ungefär som om ett bud för tipstjänsten kom med besked om att man vunnit en miljon, att man inte lyssnar till vad han säger utan utropar: "Wow, vilken häftig jacka, du har, den vill jag också ha!"

Vill du ha innehållet eller paketet? Gåvan eller emballaget?

Anden kom på pingstdagen som Kyrkan lärare och Anden talar än idag genom evangelium i Ord och sakrament. Vi skall inte klaga på Andens ringa skepnad, utan ta emot Andens Ord när vi får höra det genom evangelium i Ord och sakrament. 

Anden budskap är ju inte alls ringa, utan det största och underbaraste budskap som någonsin uttalats på vår jord, nämligen budskapet att det finns nåd och förlåtelse för usla syndare som dig och mig, i Jesus Kristus den korsfäste och uppståndne. Detta är Guds väldiga gärningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar