fredag 8 juni 2012

Ett omöjligt uppdrag?


"Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut." (Matt 28: 18-20)

"Han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen." (Mark 16: 15) 

"Och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma." (Matt 24: 14)
 
Men är inte det en omöjlig uppgift? Här står Kristus med en grupp enkla människor och ber dem att nå hela världen.

Vi vet att 1,7 miljarder människor inte har evangeliet tillgängligt i sin närhet, vi vet att 17 miljoner människor dör varje år utan att ens hört namnet Jesus. Men dessa fakta skall vi inte höra för att hänga med våra huvuden och skämmas för att vi inte lyckats, utan för att utmanas och inspireras för att nå längre och längre ut med evangelium.

Målet som är alla människor, börjar kanske för din och min del, vid grannens dörr, med folket på bussen med mannen i cafeterian.

Man kan inte springa Maraton utan att ta det första steget.

År 1886 lancerade John Pemberton drycken Coca Cola i Atlanta i Georgia. Han rörde ihop den här karamellfärgade sirapen i ett trefotat kopparkärl i sin trädgård och levererade den genom att bära den i flaska nerför gatan.

Idag så säger statistiken att 97% av världens befolkning vet vad Coca Cola är, 72% har sett en flaska med drycken, och 51% har smakat den.

Så, omöjligt har inte med fakta att göra, svårt har med oss att göra. Men egentligen är det inte vår förmåga som vi ska utgå ifrån.

Kristus säger:


Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!.” (Matt 28:18,19)

Vad skulle vi vara rädda för? Det är egentligen inte kungar, statsministrar, och presidenter som har makten, inte arméer och byråkrater, Kristus har makten, vi går ut för att han har befälet och för att han ger oss kraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar