lördag 9 juni 2012

Lär dem att hålla allt vad jag befallt er


och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er.” (Matt 28:20)

Lär dem alltså inte bara några huvuddrag. Lär dem allt vad Kristus lärt. Men är det möjligt? Javisst. Men det fodras att man undervisar grundligt i Bibeln, att man går igenom alla huvudstycken, att man går igenom del för del.

Paulus säger till prästerna i Efesus:

Jag har inte tvekat att predika för er hela Guds vilja och plan.” (Apg. 20:27)

Men Kristus uppmanar oss inte bara lära dem allt. Han uppmanar oss att lära dem att hålla allt eller ordagrant hålla fast vi allt.

Vår uppgift är alltså inte bara att förmedla allt Guds ord till människor, den är också att förmedla Guds Ord på ett sådant sätt att de håller fast vid det.

Man ska inte bara visa för bebisen på en ritning hur det ser ut när man går, man får gå med barnet, hålla det, gå bakom det och se till att det inte faller, så att det till sist kan gå själv utan stöd.

Jesus uppmanar oss att göra alla folk till lärjungar. En lärjunge är inte en person som kan allt och vet allt.  Alla troende är och skall vara lärjungar, elever som vandrar med sin Mästare. Det kan vi göra eftersom han lovat att vara med oss. Jesus säger till sist i missionsbefallningen:

”Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar