söndag 25 maj 2014

Varför kristendom är bättre än egocentrering

Till skillnad från den narcissistiska människan som upplever sig värdig i sig själv och inte ser några problem med sitt liv, så upplever vi om vi speglar oss, inte i oss själva, utan i Guds lag, framförallt kärleksbudet: att vi inte sätter Gud och medmänniskan över allt, utan ofta låter våra egen bekvämlighet komma före, att vi inte älskar som vi borde.

Då blir orden om Guds barmhärtighet till stor tröst för oss, orden som
säger att :HERRENS nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet. Den är var morgon ny, ja, stor är din trofasthet. HERREN är min del, det säger mig min själ, därför står mitt hopp till honom.” (Klag 3: 22-24)

Guds barmhärtighet visade sig för oss när han sände sin enfödde Son att bli människa, att lyda lagen för oss och att dö för våra synder på korset. Guds barmhärtighet visade sig också för oss när han döpte oss till Kristus, när han upptände tro i våra hjärtan och bevarade oss i denna tro genom evangelium i Ord och sakrament.

Herrens nåd är verkligen var morgon ny, när vi dagligen lägger våra missgärningar i hans hand och av samma hand tar emot nåd och förlåtelse när vi får glädja våra hjärtan med budskapet om Frälsaren Kristus, när vi läser vår Bibel, och när vi får samma budskap i Guds Ords predikan varje söndag och ta emot vår Frälsares kropp och blod med våra munnar i Herrens heliga nattvard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar