lördag 10 maj 2014

Inte rädda, därför att Gud lovat de sina himlen

Sedan kallade Mose till sig Josua och sade till honom inför hela Israel: "Var stark och frimodig, ty du skall med detta folk gå in i det land som HERREN med ed har lovat deras fäder att ge dem och du skall utskifta det åt dem som arv. HERREN går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad." (5 Mos 31: 7-8)

Gud har också lovat oss ett land. Han har lovat oss himlen. Vår tillvaro här är en öken och främlingskap, men Gud har gett oss det himmelska Kanaan att se fram emot.

Vårt mål är ytterligare ett skäl till varför vi inte behöver vara rädda. Den här världen bryts ner och förstörs. Ingenting vi äger kommer att bestå. Men det behöver inte oroa oss.


I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som är förvarat åt er i
himlen. Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden. Gläd er därför, om ni nu en kort tid måste utstå prövningar av olika slag.” (1 Pet 1: 3-6)

Våra kroppar blir också äldre och bryts ner. Vi som äldre kanske märker av krämpor, eller sjukdomar, förr eller senare får vi våra rynkor och gråa hår och en dag, om Herren dröjer, så kommer vi att andas ut vårt sista andetag och våra kroppar kommer att läggas i gravar.

För världens människor, för människor som inte har något annat hopp än den här världen, denna världens lycka så är det en dag man ser fram emot med ångest och ofta rädsla. Men Guds barn, alla de som håller fast vid Frälsaren Kristus behöver inte vara rädda eller förskräckta. En dag kommer Gud att låta vår jordiska kropp uppstå i härlighet. Aposteln skriver:

Så är det … med de dödas uppståndelse. Det som sås förgängligt uppstår oförgängligt. Det som sås i vanära uppstår i härlighet. Det som sås i svaghet uppstår i kraft. Det sås en jordisk kropp, det uppstår en andlig kropp. Om det finns en jordisk kropp, finns det också en andlig kropp.” (1 Kor 15: 42-44)

Tänk så underbart när Gud själv tröstar oss. Vi behöver inte vara rädda för svaghet, därför att Herren är vår styrka. Vi behöver inte vara rädda för att bli lämnade ensamma, därför att Herren lovat att alltid vara med oss. Vi behöver inte vara rädda för Guds lags hot, därför att Kristus är vår Frälsare som genom sin död korset och uppståndelse gett oss full förlåtelse. Vi behöver inte vara rädda för vår egen död, därför att Gud har gett oss en himmel och löftet om kroppens uppståndelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar