tisdag 20 maj 2014

Guds krav på rättfärdighet är allvar

När barn trotsar sina föräldrar eller vanärar dem, så säger man allmänt idag: ”De är bara barn.” Men Bibeln säger:

Hedra din far och din mor och” (Matt 15: 4)

Men det där är ju bara gamla testamentet”, kanske någon säger. Är det? Nej, det är inte bara GT, Jesus som säger också just detta i Matteus 15:4.

När vi säger är arg på andra eller säger elaka saker om och till andra människor, bör vi tänka på att Jesus har sagt:

Den som är vred på sin broder är skyldig inför domstolen, och den som säger till sin broder: Ditt dumhuvud, är skyldig inför Stora rådet, och den som säger: Din dåre, är skyldig och döms till det brinnande Gehenna.” (Matt. 5: 22) 

Man kan alltså inte skylla ifrån sig på omständigheter inför Guds lag. Vi är alla ansvariga för våra handlingar och vilka vi är.
 
Så ser vi att Guds lag visar vad synd är. Men den helige Ande ger oss inte bara information. Kristus säger idag att Han ”skall överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom” (Joh 16: 8)
Det var därför vi läser att det ”högg det till i hjärtat på” (Apg 2: 37) det judiska folket när Petrus predikar på pingstdagen. Anden hade överbevisat dem om synd.

Men den största synden är, säger Kristus idag: ”de tror inte på mig” (Joh 16:9)

När Anden hade överbevisat folket om deras synd, genom apostelns Ord, så läser vi att de frågade Petrus:

Bröder, vad skall vi göra” (Apg 2: 37)

Vad ska vi göra vi vet att har synd?

Svaret ger Kristus i Johannes 16 när han säger:
Anden ”skall han överbevisa världen…om rättfärdighet, ty jag går till Fadern och ni ser mig inte längre (Joh. 16: 8, 10)

Se här! Rättfärdigheten som behövs inför Gud, är inte vad du och jag ska göra. Rättfärdigheten inför Gud består i att Kristus går till Fadern.
Rättfärdigheten inför Gud är Kristi vandring mot korset, inte din vandring i lydnad. Till korset går han med alla våra synder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar