onsdag 14 maj 2014

Välkommen till festen i Guds rike!

Vår olydnad, vår överträdelse är en allvarlig sak. Det skapade en skiljemur mellan oss och Gud alltifrån Adam. Gud är helig och kan inte tolerera synd på något sätt. I templet avbildades muren mellan människa och Gud genom det förhänge som hängde framför det allraheligaste och förbundsarken i templet.

Men när Kristus dog på korset så brast förlåten i templet uppifrån och ner. Detta visade att Kristus med sitt fullkomliga offer på korset betalt den skuld som skilde oss från den helige Guden. Han iklädde oss sin helighet och rättfärdighet så att vi
fick träda in i full gemenskap med Gud.

Därför att vägen är öppen in i Guds rike genom Honom som säger: ”Jag är Vägen, Sanningen och Livet”, därför kan Gud bjuda oss att komma till den största festmåltiden, till gemenskapen med Gud.

Det är mycket passande att kalla den fullkomliga frälsning Gud bjuder för en fest. Är våra själar svaga på grund av tvivel på Guds kärlek? Han bjuder oss att komma och äta vid hans måltid. Är vi trötta på den skräpmat som världen bjuder oss, spekulation, underhållning, psykologiserande, tidsfördriv och allt vad man kallar det. Herren säger till oss:

Hör på, alla ni som törstar, kom hit till vattnet, och ni som inte har pengar, kom hit och köp säd och ät. Ja, kom hit och köp säd utan pengar och för intet både vin och mjölk. Varför ger ni ut pengar för det som inte är bröd, era inkomster för det som inte kan mätta? Hör på mig, så skall ni få äta gott och njuta av utsökt mat.” (Jes. 55:1, 2)

Kristus säger:

Arbeta inte för den mat som tar slut utan för den mat som varar och ger evigt liv och som Människosonen skall ge er.” (Joh. 6:27)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar