fredag 1 november 2013

Vem uppfyller Guds lag fullkomligt?

 ”Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt.” (Gal 4: 4-5)

Hans rättfärdiga liv blir som en mantel som han kläder oss, så att när vi står inför Gud så ser han inte våra synder, utan bara den rättfärdighet som Kristus uppvisade och som tillräknas oss.


Guds apostel skriver:
Alla är ni Guds barn genom tron på Kristus Jesus.  Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus.” (Gal 3: 26-27)


Hans rättfärdighet är alltså vår rättfärdighet inför Gud. Vi får tro att vi är frälsta av nåd för Kristi skull, utan egna gärningar.

Men Kristi lydnad inför den lag som egentligen var given till oss,

kärlekens lag, handlar inte bara om att vi är rättfärdiga genom tron på Kristi lydnad och Kristi ställföreträdande lidande och död på korset. Den betyder också att vi kommer att förändras.

När vi nu ser hur mycket Gud älskar genom att Jesus lyder lagen, lider och dör i vårt ställe, då händer någon. Vi förändras. Var gång vi genom tron betänker Guds kärlek i Kristus, så får vi kärlek till våra medmänniskor.


”Vi älskar” skriver Johannes ”därför att han först har älskat oss.” (1 Joh 4: 19)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar