tisdag 5 november 2013

Är du förblindad av solen under din färd?



Ett vägproblem är när man får solen i ögonen. Det är svårt att köra om man blir bländad. Olyckor sker för att förlorar sikten.

På den breda avfarten mot förtappelsen kör många människor in för att man blivit bländad av olika skäl.

Det kan handla om religiositet under falsk förklädnad. Aposteln skriver om ”sådana som … är falska apostlar, ohederliga arbetare, och uppträder som Kristi apostlar. Och det är inget att förvåna sig över. Satan själv gör sig lik en ljusets ängel. Därför är det inte underligt att också hans tjänare uppträder som tjänare åt rättfärdigheten. Men de kommer att få det slut som de förtjänar.” (2 Kor 11: 13-15)

Solen är underbar, men den kan få oss att förlora sikten. Vi ska inte tro att den falska religionen, den falska kristendomen uppträder som elaka människor. Hade den gjort det så hade den omedelbart blivit genomskådad och inte fått så många efterföljare som den har idag.

Tvärtom talar aposteln om de som med ”med milda ord och vackert tal bedrar de godtrogna människor.” (Rom 16: 18)

Det vill säga det låter så bra och så vackert, de ser till och med ut
som Kristi apostlar och ljusets änglar.

Men det som kännetecknar den falska religionen och den falska kristendomen är att det är människotankar, och människoidéer, blandade med religiösa fraser. Det är ofta logiska resonemang och tal om kärlek och omtanke, men det är inte 100% bibliskt. Det är inte lagen som krossar, utan lagen som något hanterbart. Det är inte evangeliet med Guds nåd helt och fullt, utan evangeliet uppblandat med vad du och jag ska göra, för att vinna Guds ynnest. Det är ”Bibeln säger visserligen, men det kan inte betyda…”Det är Bibeln säger visserligen, men jag har upplevt..” Det är ”Bibeln säger visserligen, men Gud kan väl inte mena…

Svaret på alla sådana Satans frestelser är Jesu svar till frestaren i öknen: ”Det står skrivet, Det står skrivet, Det står skrivet”.

Vi ska inte bli förvånade över att det blivit så.  Aposteln säger:

Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen.” (2 Tim 4: 3)

Vad gör man när det kittlar i öronen, när människotankar låter så tilltalande att man tilltalas, när solen verkligen skiner i ögonen? Man fäller ner solskyddet eller tar på sig solglasögonen. Man läser sin Bibel och går på gudstjänst och bibelstudier, där Guds Ord förkunnas rent och klart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar