onsdag 27 november 2013

Domslutet är klart för alla sanna Guds barnDomslutet behöver vi faktiskt inte vänta på. Vi behöver inte vänta till den sista dagen innan vi kan veta att vi har evigt liv. Det eviga livet kommer inte som en överraskning, som en oväntad julklapp på julafton, för Guds barn. Kristus säger i :

Amen, amen säger jag er: Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.” (Joh 5: 24)

Låt oss lyssna på vad Kristus säger här. Kristus säger att den som hör Hans Ord och tror på den som har sänt honom, han har evigt liv. Inte bara det, han kommer inte under domen, han blir inte dömd. Samma sak säger han i kapitel tre:

Den som tror på Sonen har evigt liv” (Joh. 3:36)

Paulus säger i Romarbrevet 8:

Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.”
(Rom. 8:1)

Domens dag kommer inte med några nyheter för Guds barn, de har redan evigt liv i Kristus Jesus, de är redan frikända.

Hur kan det komma sig? Svaret är att tron tar emot den förlåtelse som redan är ett faktum genom Jesu liv, lidande död och uppståndelse, och hur skulle Gud kunna fördöma den som är förlåten, den som är Kristus? Är vi förlåtna så har vi evigt liv, därför att det bara är synden som belönar med död, finns inte synden och skulden kvar, för att vi är förlåtna, för att har vi del i den förlåtelse vi äger i Guds Son, så har vi evigt liv. Aposteln Johannes skriver i sitt första brev:

Gud har skänkt oss evigt liv, och det livet är i hans Son….Detta skriver jag till er för att ni skall veta att ni har evigt liv, ni som tror på Guds Sons namn. (1 Joh. 5:11, 13)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar