fredag 29 november 2013

Att vara kristen är att leva i tron på Kristus och Hans Ord

Jesus sade:


Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.” (Joh. 5: 24)

Att vara kristen och ha evigt liv, handlar alltså inte om att ta ett viljebeslut, att säga sitt ja, att viska ”Jesus, Jesus”, att ge sitt hjärta åt Jesus, att ”bestämma sig för att bli kristen”, att ”be sig igenom”, att försöka leva ett bättre liv.

Att blir en sann kristen är, säger Jesus, att höra hans Ord, att höra det Gud säger till oss genom Bibeln, och tro på honom som sänt Kristus. 

Det är inte lagens ord, som frälser, inte ens kärleksbudet, inga uppmaningar, det ord som frälsar är evangeliet, evangelium är Guds kraft till frälsning.  Vi ska tro på den Kristus som Bibeln berättar om, han som utlovades av profeterna, han som är Guds Son, som föddes av jungfrun Maria, som levde ett heligt liv som en människa, som utelämnades att plågas och dödas på ett kors och uppstå ur graven. Men det som frälser oss, är inte bara att tro orden om att Jesus Kristus, levde, led, dog och uppstod, utan att han gjorde det för just oss, just dig och mig.  

Den som hör dessa ljuvliga ord, orden om att Gud älskade världen så mycket att han offrade sin enfödde Son, orden om att Gud tar emot syndare, för att han friköpt dem, den som tror dessa ord, han har evigt liv. 

Den som tror att Jesus är den han säger att han är, han kommer inte under domen, utan har övergått från döden till livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar