torsdag 28 november 2013

Frälsningsvisshet och daglig omvändelse



Det är inte på den yttersta dagen det avgörs vem som är får och vem som är get. Matteus 25  berättar om hur Gud skiljer får och getter från varandra. Det är redan får och getter. Guds barn tar bara i besittning vad de redan äger. Kristus säger till fåren:

Kom, ni min Faders välsignade, och ta i besittning det rike som stått färdigt åt er från världens begynnelse.” (Matt. 25: 34)

Betyder det en gång frälst, alltid frälst? Betyder det att man kan veta vad som kommer att ske om fem år, ifall Kristus dröjer så länge? Svaret är: nej. Man kan falla från nåden. Man kan tappa tron, man kan komma bort från Kristus, man kan också komma tillbaka, men
det finns människor som varit troende och som gått evigt förlorade, därför att man förlorat Kristus ur sina liv.

Så vet man då egentligen hur det kommer att gå på den yttersta dagen? Det du och jag kan veta är vad vi har idag. Och det är egentligen det enda som är värt att veta, eftersom vi lika gärna kan dö inatt, eller att den yttersta dagen kommer idag. Det är därför vi ska leva i daglig omvändelse, så att vi varje dag ångrar våra synder och vänder oss till Kristus. Kristus säger:

Den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.” (Joh. 5: 24)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar