måndag 4 november 2013

Fall och upprättelse när det gäller samlevnad



Detta är Guds vilja: att ni helgas, att ni avhåller er från otukt, och att var och en av er vet att skaffa sig hustru på ett helgat och hedervärt sätt. Det får inte ske i lidelser och begär liksom bland hedningarna som inte känner Gud, så att någon i denna sak går för långt och förorättar sin broder.” (1 Tess 4:3 f)

Här sätts ordet otukt mot äktenskapet. Otukt är alltså all sexualitet utanför och innan äktenskapet.

Paulus tar till orda och undervisar församlingarna om detta, även fast man kan tycka att det är pinsamt att tala om så personliga saker. Det finns en viktigt i poäng att ta till orda även i sådant som man kan tycka är känsligt. Om vi skulle hoppa över och inte tala om den här delen av moral-läran, då är det inte från oss, utan från Britney Spears och Eminem, våra barn för lära sig om sexualmoral. Därför behöver kyrkan och vi som är kristna också tala om dessa ämnen.

Sex före äktenskapet är synd. Det har det alltid varit. Inga opinionsundersökningar i världen, inte TV:s åsiktspaneler eller klassläraren kan ändra på det. Homosexualitet och otrohet är fel, oavsett vad tingsrätterna och RFSL säger.

Vad som är rätt och fel avgörs nämligen inte av människor, utan av Guds bud. Visst kan man skratta åt åsikter och tyckanden i detta ämne. Men man får inte avvisa Guds bud.

Vi läser :

”Gud har inte kallat oss till orenhet utan till ett liv i helgelse. Därför, den som nu avvisar detta, avvisar inte en människa utan Gud, som har gett er sin helige Ande.”

Man kan avvisa Gud om man avvisar hans lag. Men jag vill också säga att det är lika allvarligt att avvisa Guds evangelium.

För lika säkert som att Gud fördömer den sexuella synden, lika säkert är att Gud förlåter synd. Så, om du och jag känner att vi misslyckats på detta område, låt oss lyssna till Bibeln som säger att ” Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.” (1Joh 1:9) ” Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, skall de bli vita som ull” (Jes 1:18) ”Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.” (1 Joh.1:7)

Man kan alltså inte säga: Det där gäller inte mig, för jag har redan misslyckats. Genom tron på Kristus får den ångrande börja om. Genom Kristi blod som utgöts på korset för vår skull, när Jesus dog för alla människors alls synder, så är vi rena.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar