torsdag 21 mars 2013

Vad handlar Guds tröst om?



Jesaja skriver:
Stärk kraftlösa händer, styrk vacklande knän. Säg till de försagda: ’Var starka, frukta inte!” (Jesaja 35:3, 4)

Men om Guds Son Kristus inte har kommit, om han inte blivit människa genom jungfru Maria, om han inte varit lydig under Guds heliga lag, om han inte lidit, blivit korsfäst och uppstått på den tredje dagen ur sin grav och uppstigit till himlen, då kunde man aldrig trösta.

Om Kristus inte dött för våra synder så skulle vår skuld stå kvar inför den helige Guden. Och eftersom vi till evig tid aldrig kan sona för felsteg, våra onda ord, våra vilsna och orena tankar, så skulle straffet också stå kvar. Då skulle döden inte innebär att vi kom hem till Gud, utan gick bort till ett evigt mörker.

Om vi då skulle säga till de försagda: ”Var starka, frukta inte!”. Så skulle vi ljuga dem rätt upp i ansiktet,. Vi skulle ge  dem en falsk tröst, vi skulle invagga dem i en utopi, en dröm. Vem kan vara glad och stark och frimodig som inte har det klart med Gud? Vem kan lyfta upp sin blick när han inte vet vad som händer efter döden? Hur skulle inte våra händer vara kraftlösa och våra knän darrande om skulden för alla fel vi gjort hände runt vår hals hela livet och in i döden?

Men nu har Kristus kommit! Han har kommit till oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar