tisdag 26 mars 2013

Guds kärlek riktar sig också till den avfällige



Herren talade åter till Ahas och sade: ’Begär ett tecken från HERREN, din Gud. Begär det nerifrån djupet eller uppifrån höjden.’ Men Ahas svarade: ’Jag vill inte begära något, jag vill inte fresta HERREN.’ Då sade Jesaja: ’Lyssna nu, ni av Davids hus: 'Är det inte nog att ni vill trötta ut människor? Vill ni också trötta ut min Gud? Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel.” (Jes. 7:10-14)

För att kung Ahas inte skulle ha den minsta tillstymmelse till tvivel på att Gud var mäktig att uppfylla sitt löfte att beskydda folket mot araméerna och Efraim säger han genom profeten Jesaja:

Begär ett tecken från HERREN, din Gud. Begär det nerifrån djupet eller uppifrån höjden.” (v. 11)

Sigill med fr bibl. tid:"Tillhör Ahas Jotams son, kung i Juda"
Ahas hjärta hade dragits till hednisk avgudadyrkan, men Herren tilltalar ändå den avfällige kungen:


”Begär ett tecken från HERREN, din Gud.” (v.11)


Hur långt viken Ahas än var från förbundsfolkets Gud så var han ändå infogad i förbundet genom omskärelsen, han var av Davids hus och insatt som kung på Juda tron av Gud själv.  Till avfällige kungen som en gång ingått i förbund med honom talar han dessa kärleksfulla ord: ”Herren din Gud.” Det var ord av kärlek från förbundets Gud som borde smälta den avfällige kungens hjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar