torsdag 7 mars 2013

Låt oss inte bli högmodiga eftersom Gud gett oss allt



Se till att du inte glömmer HERREN, din Gud, utan håller hans bud, föreskrifter och stadgar, som jag i dag ger dig.” (5 Mos 7:11)

Moses säger att det alltid finns en risk för att hjärtat blir högmodigt, att vi blir stolta i oss själva, för allt vi tror oss prestera, äga och ha.

Och ändå är allt vi äger och har från Herrens hand

När kung David och folket hade slitit för att samla in allt virke, sten, guld och silver till det stora templet, så utbrister han till Gud:

Rikedom och ära kommer från dig, du råder över allt, och i din hand är kraft och makt. Det står i din hand att göra vad som helst, stort och starkt. Så tackar vi dig nu, vår Gud, och lovar ditt härliga namn. Ty vad är väl jag, och vad är mitt folk, att vi själva skulle förmå att ge sådana frivilliga gåvor? Nej, från dig kommer allt, och ur din hand har vi gett det åt dig. Ty vi är främlingar hos dig och gäster som alla våra fäder. Som en skugga är våra dagar på jorden, och utan hopp. HERRE, vår Gud, alla dessa gåvor som vi har skaffat för att bygga dig ett hus åt ditt heliga namn - från din hand har de kommit, och ditt är alltsammans.” (1 Krön 29: 12-16)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar