söndag 24 mars 2013

Bara Kristus kan släcka vår andliga törst



Kristus säger: 
”Om någon törstar, som kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram” (Joh. 7:37, 38)


Tidsfördriv kan stimulera för stunden, psykologer kan kanske dämpa eller bota psykiska problem, läkare kan medicinera bort kroppslig smärta, man kan glädja sig åt musik, sport och underhållning på ett ytligt sätt. Men den enda som ger verklig glädje för själen, verklig tröst och lindring för vår ande och en djup frid som andas frimodighet inför skuld, död, dom och helvete är Kristus Jesus, vår korsfäste och uppståndne Frälsare. Honom får vi tro på, lita på och förtrösta på och genom tron vara hans barn.
Att tro på Kristus är att dricka av Livets vatten. Genom tron på Honom förenas vi med den förlåtelse han vann för oss på korset. Vilken tröst och vilken glädje!  Denna tröst får vi bjuda vidare till de människor som stapplar av törst i världens torra öken.
Kristus säger i Bibelns sista bok:
Åt den som törstar skall jag ge fritt och för intet ur källan med livets vatten…den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta livets vatten för intet.” (Uppb.21:6, 22:17)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar