måndag 11 mars 2013

Guds barn borde inte klaga, eftersom vi är befriade



Vi som är Guds barn idag kan uppleva tillvaron som en öken. Vi längtar ju efter att få gå in i det himmelska Kanaan. Men Gud beskyddar oss. Helvetets portar skall inte få makt över Kristi Kyrka säger Jesus till Petrus (Matt. 16: 18).
Och vi får himmelsk mat att trösta oss med i denna öken till näring för våra själar. Han ger oss evangelium i Ord och sakrament, ett sant himmelskt manna. Vi får läsa vår Bibel, vi får höra evangeliet förkunnas i vår församling, vi får ta emot Jesus Kristi sanna kropp och blod i nattvarden, vi får förvissning om våra synders förlåtelse genom avlösningen.
Varför skulle vi klaga? Ändå gör vi det, tyvärr. Ibland frestas vi att gnälla över våra begränsade resurser, över våra små förmågor, över hur skröpliga vi är i vår församling. Men låt oss det få bli en tankeställare, när vi idag påminns om det Egypten vi befriats från och det Kanaan, vi ser fram emot. Låt oss tänka på Lammets blod som strukits på våra hjärtans dörrposter och dopets röda hav, där alla synder begravts. Låt oss glädjas åt det himmelska Mannat i evangelium i Ord och sakrament.

Vi är verkligen välsignade och borde glädjas och tacka Gud varje stund!
Låt oss idag påminna oss, så att vi likt Mirjam lovsjunger istället för klagar. Gud säger idag till sitt folk genom profeten Moses:
Du skall inte säga i ditt hjärta: "Min egen kraft och min hands styrka har skaffat mig denna rikedom".  Du skall komma ihåg HERREN, din Gud, ty det är han som ger dig kraft att förvärva rikedom, därför att han vill upprätthålla det förbund som han med ed har slutit med dina fäder, så som det är i dag.” Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar