måndag 1 oktober 2012

Evangeliet uppenbarar en hemlighet


Av naturen är vi döva och blinda för Guds kärlek i Kristus Jesus. Evangelium är fördolt för våra ögon. Skriften kallar det en hemlighet, som måste uppenbaras genom Guds Ande. Jag talade häromdagen med en muslim om Gud. Han berättade om hur han hela livet varit rädd för Gud och tänkt på hur Gud på den yttersta dagen kommer att väga alla goda gärningar mot de onda. För honom var Gud en domare.

Men genom evangelium om Kristus visar Guds Ande något totalt nytt, det öppnar ögonen och öronen och visar, att så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. Har man sett Kristi kors genom evangelium i Ord och sakrament, så ser man ”vad ögat inte sett och örat inte hört och människohjärtat inte kunnat ana, vad Gud har berett åt dem som älskar honom. Ty för oss har Gud uppenbarat det genom sin Ande.” ( Kor. 2:9, 10)

”Gud som sade: ’Ljus skall lysa fram ur mörkret’, han har låtit lus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte, skall sprida sitt sken.” (2 Kor.4:6)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar