lördag 20 oktober 2012

Låt oss inte vika av från Guds Ords raka väg


Gud säger till oss genom kung Salomo:

”Låt dina ögon se rakt fram, rikta din blick rakt framför dig.” (Ords 4: 25)

Alla krokiga vägar, och avvägar är vägar bort från trons väg.

Vilka vägar det kan vara förklarar Ordspråksboken i andra texter:

”Krokig väg går syndfull man, den rene går rakt fram.” (Ords. 21: 8)  

Det handlar om att inte av vika mot syndiga frestelser hur tilltalande de än verkar.

Den ogudaktige visar upp en trotsig min, den rättsinnige går sin väg rakt fram. Ingen vishet, inget förstånd, inget råd förmår något mot HERREN. ” (Ords. 21: 29 - 30) 

Det handlar om att lita på Gud hur mycket än världen försöker övertyga oss med det ogudaktiga förnuftets argument.

Hesekiel beskriver de himmelska väsendena med orden:

De gick rakt fram. Dit Anden ville gå, dit gick de, och när de gick behövde de inte vända sig.” (Hes. 1: 12)

Så talar också Gud genom Salomo till oss idag:

Tänk på var din fot går fram, låt alla dina vägar vara rätta. Vik inte av till höger eller vänster, håll din fot borta från det onda.” (Ords 4: 26, 27)

Att inte vika av till höger eller till vänster är att hålla sig till allt Guds Ord, att hålla fast vid det utan att snegla åt förnuftets invändningar, de bedrägliga känslornas spel och människors dragkrokar. Gud sade till Josua efter den store profeten Mose död:

var stark och mycket frimodig så att du håller fast vid och följer all den undervisning som min tjänare Mose har givit dig. Vik inte av från den vare sig till höger eller till vänster, så skall du ha framgång vart du än går.” (Jos. 1: 7)

  • När världen vill ha oss med i sin blandade kör av otro, tvivel och synd, så svarar vi att vi inte längre hör till er, vi är döpta och förenade med Kristus. 
  • När hjärtat vill lura oss att mer tro på känslorna än Guds Ord svarar vi att ”Gud är större än vårt hjärta och vet allt.”( 1Joh. 3:20) 
  • När förnuftet säger att vi inte kan tro på korsets hemlighet, svarar vi ”Guds dårskap är visare än människor, och Guds svaghet är starkare än människor.” (1Kor. 1: 25) 
  • När Guds lag säger att vi är syndare, så ger vi den rätt och tillfogar att Gud i sitt Ord sagt att Kristus Jesus kommit till världen för att frälsa syndare. (1 Tim. 1: 15)

På så sätt bevarar vi Guds Ord i våra hjärtan, så att vi vandrar rakt fram mot Guds himmel och inte viker av till höger eller vänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar