söndag 30 september 2012

Kristus öppnade de andligt dövas öron och de andligt blindas ögon med sitt Ord

Kristus öppnade ögonen på fiskaren Petrus. När Petrus såg hans underverk med fisknäten, så förstår han att Kristus är Guds helige, och i kontrast med Guds härlighet så ser han tydligare sin egen synd. Till Kristus säger han:
Gå bort ifrån mig, Herre, jag är en syndig människa.” (Luk. 5:8)
Kristus svarar:
Frukta inte. Härefter skall du fånga människor.” (Luk.5:10)
Hade Sackeus hört och sett vem Gud är när han fifflade till sig av folkets pengar som tullindrivare? Nej, men gömd bland mullbärsfikonträdets grenar fick den andligt döva och blinde Sackeus höra Kristi inbjudan:
Sackeus, skynda dig ner, ty i dag måste jag komma och stanna i ditt hus”. (Luk. 19: 5)
Sackeus fick höra och se att Kristus kommit till världen för att frälsa syndare och blev en annorlunda människa och gav tillbaka allt det han lurat av människor.
Såg äktenskapsbryterskan att Gud förlåter synd? Kristus lät henne höra orden:
”Inte heller dömer jag dig. Gå, och synda inte mer.” (Joh. 8:11)
Såg lärjungarna på Emmausvägen vem Jesus var? De hade pratat om honom, men förstod de att han måste dö och uppstå? Nej. Men på vägen till Emmaus pratade Jesus med dem och ” han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem vad som var sagt om honom i alla Skrifterna.” (Luk. 24: 27)
Efter att han lämnat dem sade de till varandra: ”Brann inte våra hjärtan när han talade med oss på vägen och öppnade Skrifterna för oss?” (Luk. 24: 32) Skriften hade varit som en förseglad bok för dem. Men profeten Jesaja hade sagt:
”Den dagen skall de döva höra bokens ord och de blindas ögon se ur dunkel och mörker.” (Jesaja 29: 18)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar