tisdag 16 oktober 2012

Varför det är viktigt att bevara Guds ord i sitt hjärtas djup


Detta budskap, dessa Guds Ord, ”låt dem inte vika från dina ögon, bevara dem i ditt hjärtas djup.” (Ords 4: 21), säger kung Salomo.

På samma sätt talade Gud till Josua om Moseböckerna:

Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den.” (Jos. 1:8)

Psalmisten säger:

Salig är den som…har sin glädje i HERRENS undervisning och begrundar hans ord dag och natt.” (Ps. 1: 1, 2)

Varför är Guds Ord så viktigt att behålla i sitt hjärta. Svaret är att om man läser Guds Ord så att man ser vem man är och  vad Gud ger, ”ty de [orden] är liv för var och en som finner dem och läkedom för hela hans kropp.(Ords 4: 22)

De är liv därför att det är genom Ordet vi ser att vi är förlåtna genom Kristi försoning och Guds nåd. Detta ser vi i evangelium i Guds Ord, och evangeliet, budskapet om nåd och förlåtelse finner vi både i gamla och nya testamentet.

Men lagen är också viktig, inte bara för att den visar oss att vi är syndare, när vi i evangeliet sett att Gud förlåter synd, att Gud älskar oss, så börjar vi älska Gud och våra medmänniskor och vill också leva efter Hans vilja, vi vill, i all vår ofullkomlighet, göra det lagen befaller oss att göra. Då blir lagens ord, inte domare i våra samveten, utan en stig att vandra för att visa vår tacksamhet till Guds kärlek i Kristus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar