tisdag 23 oktober 2012

Att ha Herren som hopp eller inte


Gud älskar alla människor och han vill att alla skall bli frälsta, men det är dem som tror på honom och förtröstar på hans Ord, som är hans barn och medborgare i hans rike nämner Kristus vid namn.

Gud säger idag genom profeten Jeremia:

HERREN är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden. De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet.” (Jeremia 17: 13)

Herren är Israels hopp. Alla troende i det gamla förbundet som var det sanna Israel, alla de som var hans utvalda, levde i tron på Kristus. Herren är Israels hopp. De var frälsta och räddade, inte genom sin lydnad, utan genom att de satte sitt hopp och sin förtröstan till Herren.

den rättfärdige skall leva genom sin tro.” (Hab 2: 4), hade profeten Habakuck förklarat. 

Tron på vem. ”HERREN [som] friköper sina tjänares själar, ingen som flyr till honom skall stå med skuld.” (Ps 34: 23)

Psalmisten sjunger:

Han friköper min själ och ger den frid” (Ps 55: 19)

Kristus köpte oss fria när han offrades på korset för våra synder.
Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem.” (Rom 3: 23-24) 

Därför är Herrens Israels hopp, han är alla de troendes hopp.
Men hur är det med alla andra?

Profeten säger:

HERREN är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig liknar en skrift i sanden. De har övergivit HERREN, källan med det levande vattnet. ” (Jer 17: 13)

Notera här att det inte är Guds fel att människor går förlorade. Gud vill innesluta alla människor i sin förlåtande kärlek. Att de inte hör honom till, beror på att de överger honom, de avfaller från honom.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera