söndag 25 mars 2012

Ego eller kärlek


Allt du behöver är kärlek! Den slogan ställer vi upp på till hundra procent. Men vi ställer inte upp på det världen kallar kärlek. Världen kan säga att ”han lämnade sin fru och familj för kärlekens skull.” Sitt egos skull, skulle Bibeln säga. 

Kärleken ”söker inte sitt” (1 Kor.13:5) ”Ingen skall söka sitt eget bästa, utan var och en den andres” (1 Kor. 10:24) Skriften säger: ”Var… ödmjuka och sätt andra högre än er själv. Se inte på ert eget bästa utan tänk på andras. Var så till sinnes som Kristus Jesus var.” (Fil. 2:3-5)

Att älska kostar på, det är att offra av sig själv för medmänniskan. Vi är av naturen egoister, så kärleken är sällan barmhärtig mot våra egon. Vi vill ha vår tid för oss själva, men kärleken fodrar att vi offrar tid till vår nästa. Kärleken tär på vår bekvämlighet, vårt tålamod, våra tillgångar, vår plånbok och våra krafter.

När vi börjar se hur praktisk kärleken är så märker vi att det inte är lika lättsamt att ta ordet ”kärlek” i vår mun. Vi som trodde att vi var kärleksfulla kanske börjar ana att vi var mycket större egoister än vad vi föreställt oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar