torsdag 1 mars 2012

Den värsta rädslan och dess botemedel


Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: ’Abba! Fader!’" (Rom. 8: 15)

Vilken är den absolut värsta rädsla och skräck man kan uppleva? Den värsta skräcken man kan uppleva är rädslan för Guds vrede. Därför att Gud kan man inte gömma sig för, Gud kan man inte besegra, honom kan man inte fly ifrån. Och i en viss mening har vi alla skäl att vara rädda för honom, därför att vi är syndare, om vi bara ser på Gud genom lagen. Vi vet ju alla att vi inte har älskat honom över allting annat och inte vår nästa som oss själva.

Profeten Jesaja som talar Guds Ord i Jesaja 43:1, hade profeterat i de verser som föregår texten att problemet med Juda var att folket inte lyssnade på Guds varningar. De hade lämnat Gud och hans lag, och trots att Gud sände problem över folket för att få det att vakna upp, så lyssnade man inte.

Man kunde tro att det var ute med Guds folk, för att de inte lyssnade och lydde, det är då Gud talar sitt ”Men”.


Men nu, så säger HERREN, han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte, ty jag har återlöst dig.”

Återlösa betyder friköpa och friköpta är vi genom Kristi offer på korset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar