fredag 27 februari 2015

Vad vill du med ditt liv?

Gud, vår Frälsare…vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe.” (1 Tim 2: 4-6)

Vad vill du egentligen? Vad vill du med ditt liv?
- ”
Jag vill bara vara lycklig”, skulle de flesta svara. Men vad är lycka? Är lycka en känsla av förnöjsamhet? Om det vore så skulle de flesta som skaffar sig tillfälliga lyckorus i sex eller droger sägas vara lyckliga. Men vi förstår att lycka är något mer. Det är inte ens att vara rik eller känd.

Den kände och rike amerikanske komikern Jim Carrey sade nyligen i en intervju: “Jag önskar att alla kunde få bli rika och kända och få allt de drömt om, så att de skulle inse att det inte är svaret”.

Nej, sann lycka handlar om mer än vem folk tror att man är och vad man har. Det handlar om mening och om relationer. Båda dessa saker har människan fullkomligt slarvat bort. När de första människorna bröt mot Guds bud och vilja, så förstördes inte bara relationen till världens Skapare, utan också meningen. Om vi inte förstår att vi är skapade av Gud för att leva med honom, så irrar vi omkring som vilsna möss, och försöker finna lyckan i andra saker. Livet ter sig meningslöst, utan det syfte Gud ger våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar