söndag 15 februari 2015

Bara Guds nåd förändrar en människa

Jag skall stänka rent vatten på er, så att ni blir rena. Jag skall rena er från all er orenhet och från alla era avgudar. Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött. Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem.” (Hesekiel 36:25-27)

Texten talar om att Gud ändrar människan genom att omskapa henne inifrån. Men ändrar man verkligen en människa genom att räcka henne förlåtelse?

  • Nej, minsann!” säger vissa kristna, ”här ska inte räckas förlåtelse till höger och vänster åt nådetjuvar! Man får bara tro sig vara ett Guds barn om man vinnlägger sig om en allvarlig syndaförkrosselse och ett beslut att upphöra med synden och leva gudfruktigt!”

Men det är precis så Gud gör. Han omskapar en ovärdig syndig, usel människas hjärta genom att vinna det med sin nåd och förlåtelse, innan hon hunnit göra någonting alls till sin egen omvändelse och frälsning. Tro aldrig att du kan bli annorlunda förrän du tror dig vara förlåten! Evangelium är Guds kraft till frälsning, inte lagen, inte besluten, inte gärningarna. I varje stund får du och jag tro förlåtelsen, hur usla vi än känner oss. Därför att Jesus har kommit i världen för att frälsa syndare.

1 kommentar:

  1. Gud välsigna dig! Din blogg får mig att förstå bibelns budskap och Guds ord mer. Tack för din fina blogg och fortsätt med det goda arbetet :)

    SvaraRadera