torsdag 28 februari 2013

Kompromiss med Satan ger oss en annan Kristus och en annan Kyrka än vad Gud vill


"Sedan fördes Jesus av Anden ut i öknen för att frestas av djävulen. Och när han hade fastat i fyrtio dagar och fyrtio nätter, blev han till sist hungrig. Då kom frestaren fram och sade till honom: "Om du är Guds Son, så befall att de här stenarna blir bröd." Jesus svarade: "Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun."  Sedan tog djävulen honom till den heliga staden och ställde honom på tempelmurens utsprång och sade: "Om du är Guds Son, så kasta dig ner! Det står ju skrivet: Han skall ge sina änglar befallning om dig, och de skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten."  Jesus sade till honom: "Det står också skrivet: Du skall inte fresta Herren, din Gud."  Därefter tog djävulen honom upp på ett mycket högt berg och visade honom alla riken i världen och deras härlighet. Och han sade: "Allt detta vill jag ge dig, om du faller ner och tillber mig."  Då sade Jesus till honom: "Gå bort, Satan! Ty det står skrivet: Herren, din Gud, skall du tillbe, och endast honom skall du tjäna."  Då lämnade djävulen honom, och se, änglar trädde fram och tjänade honom. " (Matt 4:1ff)

De tre frestelserna skulle ge oss en annan Kristus än Han som dog för våra synder.


-       En messias som för egen skull förvandlar stenar till bröd är en Messias som fokuserar på de kroppsliga behoven framför Guds Ord. Jesus hade svarat satan: ” Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun”

-       En messias som underhåller, genom utföra spektakulära hopp från tempelmuren, är ett sinnets sensationsmessias, inte den Messias som säger till Thomas: ”Du tror därför att du ser, saliga är de som tror utan att se”.
-       En messias som kompromissar genom att välja herravälde i världen till priset av att underordna sig satan, är ett kompromissandets messias, och inte den Messias som blir kung genom lidandets väg till korset och via graven och uppståndelsen seger över döden och satan.

Vad blir av kyrkan om Guds barn ger efter för frestelsen istället för att kämpa mot den med Guds Ord.

-       Har inte den kyrka som hellre talar om bröd och social rättvisa, ser till människans kroppsliga behov istället för att förkunna förlåtelsen genom Kristus, fallit för frestelsen?

-       Har inte den kyrka som blandar ihop underhållning med tillbedjan, som hellre vill roa och förströ människor, än att fira gudstjänst, fallit för frestelsen?

-       Har inte den kyrka som kompromissar med sanningen för att man vill bli fler, som filar av på kantigheterna för att inte folk ska ta anstöt, fallit för frestelsen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar