fredag 31 augusti 2012

Kristus är den rättfärdige Telningen

Ingen kung på Davids tron hade varit fullkomligt rättfärdig, även om en del var sämre och andra bättre. Kung David tog den enkle soldaten Urias hustru Batseba och begick därmed äktenskapsbrott (2 Sam. 11) och hans son kung Salomo tillät dyrkan av andra gudar för att blidka sina utländska hustrur ((1 Kung. 11).

 Men Jesus Kristus var rättfärdig. ”Han hade inte begått någon synd, och svek fanns inte i hans mun” ( 1 Petr. 2:22)

Ingen av oss, är i oss själva, fullkomligt rättfärdiga inför Gud, alltsedan Adam. Genom Adams fall vilar en fördömelse över hela världen. Vi är alla syndare genom Adams olydnad. Det var därför Kristus den rättfärdige Telningen kom, Skriften säger:

”Liksom en endas [d.v.s. Adams] fall ledde till fördömelse för alla människor, så har en endas [d.v.s. Kristi] rättfärdighet för alla människor lett till en frikännande dom som leder till liv. Liksom de många stod som syndare på grund av en enda människas [d.v.s. Adams]  olydnad, så skulle också de många stå som rättfärdiga på grund av den endes [d.v.s. Kristi] lydnad:” (Rom. 5: 18, 19)

Jeremia profeterar om honom:

I de dagarna och på den tiden skall jag låta en rättfärdig telning växa upp åt David. Han skall skaffa rätt och rättfärdighet på jorden.” (Jer 35:15)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar