fredag 13 januari 2012

Vi är gatlyktor

Att vi kom till Kyrkan och blev en del i hennes gemenskap berodde inte på att vi följde stjärnan, som de vise männen. Men det kanske berodde på att någon, en vän eller våra föräldrar talade Kristi Ord till oss. Som profeten Daniel säger:

"De förståndiga skall då lysa som himlavalvets ljus, och de som har fört många till rättfärdighet, som stjärnor, alltid och för evigt." (Dan. 12:3) Vi alla som kommit till Kristus får vara som stjärnor och vägleda andra till Honom.

"Ni är världens ljus" säger Kristus till sina lärjungar, till oss, till sin Kyrka. En stad som är byggd på ett berg. En ljusstråle som lyser ut på gatorna och gränderna och in i hemmen, som återspeglar Epifanians Kristusljus, som drar människor till att tillbe Gud i Hans Sons ljus. Vi är som gatljus längs motorvägen, små men ändå tillräckliga för att leda fram till resans mål genom dimma och storm till Kristus.

Kristus Jesus är ljus nog för att skingra också vårt djupaste mörker. Vi kanske tror att problemet är det ena eller det andra. Men vet, att det djupaste problemet bakom alla andra problem är vår synd och skuld. Kristus är tillräckligt ljus för att skingra det mörkret. 

Låt oss inte lura oss att tro att det finns andra lösningar. I den vandring vi har framför oss låter Han sitt ljus lysa upp vår väg genom evangelium i Ord och sakrament. Han lär oss att vandra i Hans förlåtelses ljus.

"Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer, och HERRENS härlighet går upp över dig."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar