söndag 15 januari 2012

Vad är ditt kristna liv värt?

Rom 6: 23 "syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre."
 

Detta gav han oss, inte för att vi förtjänade det, utan för att han älskar oss. Ja, Skriften säger till och med, att medan vi ännu var hans fiender, medan vi ännu gjorde uppror mot honom, så kom Kristus och dog för oss.

Det betyder att vi försonats med Gud, att vi blir hans vänner när vi tror detta och behöver inte frukta för döden och domen, utan kan glädje oss över nåden och livet.

Men det betyder också mycket mer. Om vi tänker för en stund på vad Gud gjort för oss genom Kristus, om vi tänker för en stund på vad det betyder att han ger oss livet tillbaka, räddar oss från döden, och ger oss ett nytt och sant liv, vad betyder det för ditt och mitt förhållande till Gud?

Vi kan ställa frågan igen: ”Vad är ditt och liv värt?” Nu talar vi inte längre om att få fortsätta att leva 40-50 år till. Nu talar vi om att Gud byter ut din och min tidigare skuggtillvaro Gud byter ut det liv, då vi vandrade omkring utan hopp och utan Gud, när vi var trälar under djävulen, världen och vårt eget kött, när vi blinda och vilsna, inte kunde se en mening i allt som sker - mot ett liv som aldrig tar slut, ett liv i gemenskap med Gud, som kommer att fullkomnas i en evig glädje då vi med kropp och själ skall få skåda Kristi ansikte, ett liv med mål, en mening och ett innehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar