lördag 28 januari 2012

Var och en ska vara trogen inom sitt område

"Den som har gåvan att tjäna skall tjäna i sin uppgift. Den som undervisar skall undervisa i läran. Den som förmanar skall göra det i den uppgiften. Den som delar ut gåvor skall göra det utan baktankar. Den som leder församlingen skall vara nitisk, och den som utövar barmhärtighet skall göra det med glatt hjärta." (Rom 12:7,8)
 
Märker ni att varje förmaning har två led. Första talar Paulus om gåvan och sedan talar han om den måttstock som mäter tjänsten.

Om man tjänar skall man hålla sig till den tjänst man fått och inte gå utöver den. Om man undervisar skall man hålla sig till läran, precis som profeterandet håller sig till tron, om man förmanar skall man också göra det i den uppgiften, inte utanför den, delar man ut gåvor skall man göra det utan baktankar, leder man församlingen skall man vara nitisk i detta och har man fått barmhärtighetens nådegåva skall man praktisera denna gåva med glatt hjärta.

Blir församlingen uppbyggd av någon som berättar om sina egna idéer och planer och delar med sig av sin egen erfarenhet? Nej, det är Guds Ord som är vår kunskapskälla, därför skall den som undervisar hämta sin undervisning från Guds Ord och ingen annanstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar