torsdag 19 januari 2012

Passa in eller bryta av?

Allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda, det kommer inte från Fadern utan från världen.” (1Joh. 2: 16) 

högmod över livets goda”, handlar inte det om att skaffa sig prestige? Att vara stolt över sig själv för vad man har eller uppnått i detta livet. Även sådant kan driva oss från Kristus, när vad andra människor ska tänka om oss är viktigare än vad Gud tänker om oss.

Johannes berättar att: ”det [var] många, även bland medlemmarna i Stora Rådet, som trodde på honom. Men för fariséernas skull ville de inte bekänna det, för att de inte skulle bli uteslutna ur synagogan. De vill hellre bli ärade av människor än av Gud”. (Joh. 12:42, 43)

Jag hör ibland kristna som säger att de når ut till världens barn genom att vara som alla andra, och genom att visa att kristna inte är annorlunda. Jag tror inte på det.

När tror ni den kristna kyrkan hade mest inflytande på människor? Det var under den första kristna kyrkans tid, när kyrkan var som minst lik världen.

Skriften uppmanar oss:

”Uppför er väl bland hedningarna, så att de, när de anklagar er som förbrytare, ser alla goda gärningar ni gör och prisar Gud den dag han uppsöker dem. (1 Petr. 2:12)

Gör allt utan att klaga och tveka, så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt ibland ett falskt och fördärvat släkte, bland vilka ni lyser som stjärnor i världen” (Fil. 14, 15)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar