fredag 20 januari 2012

Gå mot strömmen!

Problemet med dagens kristenhet är att den är så världsanpassad att den inte chockerar någon. Den säger exakt det världens barn redan anser. Man blir inte utmanad, när man går till en kyrka, utan gäspar bara.

Gud vill att vi ska vara annorlunda.

Anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja.”(Rom 12: 2)

Moses anpassade sig inte.

Skriften säger:

I tron vägrade Moses som vuxen att kalla sig Faraos dotterson. Han valde att hellre bli illa behandlad tillsammans med Guds folk än att en kort tid leva i syndig njutning. Han räknade Kristi smälek som en större rikedom än Egyptens alla skatter.” (Hebr. 11: 24-26)

Det berättas om en hinduisk flicka som uppfostrats i en hinduisk familj, men stött på kristna. Någon frågade henne en dag vad en kristen är. Hon tänkte efter en stund och svarade sen: ”Ja, såvitt jag kan se är en kristen en som är annorlunda än alla andra.

Skulle någon säga det om dig eller mig?

Jesus säger:

Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen?... Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg.” (Matt. 5: 13, 14)

Hur blir man en kristen som inte anpassar sig, utan förnyas efter Guds vilja? Det sker inte på något annat sätt än att man genom evangelium i Ord och sakrament förvissas om att man äger syndernas förlåtelse genom Jesus Kristus vår Frälsare. Genom dessa enkla medel förklarar Gud för oss att vi är dyrt köpta av Honom med Guds Sons blod, och däri föds den vilja som vill offra sig för Gud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar