torsdag 19 januari 2012

Säg nej, till köttets begär

 ”Allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda, det kommer inte från Fadern utan från världen.” (1Joh. 2: 16)
Köttets begär och ögonens begär, är inte det den förskräckliga fixeringen på sinnlighet som vi upplever genom TV och tidningar varje dag. Många unga, men även äldre, kan inte säga nej, därför att ”nej”, inte existerar på TV. Man ska pröva allt, livet består i att njuta, även om det är bara för fem minuter. Det kan handla om sex, det kan handla om droger eller annat som pirrar i sinnena.

Anpassa er inte efter den här världen.” säger Skriften, ”låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.”  (Rom 12:2)

I Kristus finns förlåtelse för köttsliga synder och kraft att gå vidare.  

"Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är,  medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet." (Tit 2: 11-13)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar