onsdag 11 januari 2012

De vise männen och Jesus

Jesaja förutsåg den dag folken skulle komma för att tillbe den sanne Guden, när skaror av kameler skulle övertäcka landet, när folk från Saba skulle komma för att bringa guld och rökelse. 

Israel fick inte tillåtelse att hålla Gud för sig själv. Jesaja
förutsåg dagen då österns vise män, folk från Persien skulle komma till Israel för att söka den Kristus som blev född i Betlehem. Han såg den dag då de som studerade stjärnorna skulle ledas av stjärnan för att buga sig ner och tillbe barnet i krubban som sin Kung, sin Gud, sin Frälsare. Han såg deras gåvor.

De vise männens gåvor predikar om Kristus. Guldet talar om Hans konungaskap och kungarike, hur detta Barn vars födelsestjärna de sett i öst, var Konungars Konung, Herrars Herre, vars rike inte har någon ände. Rökelsen vittnar om Hans gudom. Rökelsen betraktades som en tillbedjan för gudar. Detta lilla barn i sin mors knä tillbeds som Gud av Gud, Ljus av Ljus, sann Gud av sann Gud, Guds Son vorden människa. Myrran vittnar om Hans lidande och död. Han är Guds offerlamm, Han kom för att sona världens synd och vara världens Frälsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar