tisdag 17 januari 2012

Är du stöpt i världens form?

När det står:

anpassa er inte efter den här världen.” (Rom 12:2), så används i grekiskan ett verb (suschematizo) som betyder att anta samma gestalt, formas efter.

Det är exakt det världen och Satan vill göra med oss. Den vill sätta oss i en form, så att vi begränsas i våra förutsättningar för att njuta ett rikt liv. Gud vill göra oss fria så att vi med glädje tjänar Kristus vår Frälsare.

Att hamna i en form betyder inte bara att man begränsas, man förlorar sina egenheter, sin individualitet, sin karaktär, man pressas in för att likna alla andra. Man formas efter världen.

Rom 12:2 säger att vi som Guds barn inte ska vända kappan efter vinden, vara vindflöjlar. Världens barn kanske skiljer sig åt på utseendet. Men på insidan är det samma avundsjuka, själviskhet, begärelse och samma jakt efter en lycka som bara är tomhet som driver på. Det finns naturligtvis mycket av sådant även hos kristna. Därför uppmanar oss texten:

Anpassa er inte efter den här världen.”

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet!!!...Herren vill ha ett avskiljt folk,som går utanför lägret,för att bära Hans smälek!!!...Tyvärr är det många församlingar som anpassar sig efter världen och drar in världen in i församlingarna...Man blir så bedrövad...Herrens rika välsignelse till dig!!!

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt, Marguerite! Guds barn behöver vara salt i förruttnelsen och ljus i mörkret!

    SvaraRadera