torsdag 24 april 2014

Uppståndelsen visar för oss att Gud står fast vid sina löften

Om Jesus inte uppstått hade han ingen makt att frälsa syndare. Men eftersom han har uppstått vet vi att Jesus har makten att frälsa syndare. Det är en uppstånden Kristus, en segrande Kristus, en som triumferar över döden, som ger oss tron, bevarar oss i tron, ger syndare frid, förlåtelse, evigt liv och hopp.
Uppståndelsen ger oss hopp, för den visar att Gud infriar alla sina löften.
Om någon lovade att ge dig en miljon kronor på tisdag, och sedan tusen kronor på onsdag. Då skulle du förstås ha skäl att tvivla. Men om du då på tisdag finner en miljon på kontot, så lär du inte tvivla att du kommer att få den där tusenlappen på onsdag. Han hade hållit sitt första löfte.

Jesus har uppstått. Har vi då någon anledning att tvivla att förlåtelsen inte skulle gälla oss?  Eftersom Jesus har uppstått, har vi ingen anledning att tvivla på att han skall bevara oss att, att han ska ge oss evigt liv efter döden, att vi skall få komma hem till honom efter döden, att vi skall uppstå med våra kroppar.

Så fick kvinnorna som kommit med sorg vända tillbaka med ett glädjebudskap.

"Var inte förskräckta! Ni söker Jesus från Nasaret, den korsfäste. Han är uppstånden, han är inte här. Se, här är platsen där de lade honom. Men gå och säg till hans lärjungar och särskilt till Petrus: Han skall gå före er till Galiléen, och där skall ni få se honom så som han har sagt er."

Du och jag har också idag fått höra ett glädjebudskap. Synden är inte vår herre, Jesus är vår herre. Skulden dömer oss inte Jesus har betalt skulden. Straffet skrämmer oss inte längre, Jesus har burit vårt straff på korset. Döden är inte en ändstation. Jesus har segrat över döden och ger oss evigt liv, en gemenskap med honom.

Låt oss gå och berätta för världen om Jesus, den korsfäste och uppståndne, Guds evige Son, som gått ur sin grav och skall komma åter.

Han kom till världen på ett övernaturligt sätt och lämnade den på ett övernaturligt sätt. Hans födelse var naturlig, men hans tillkomst i jungfrun Maris moderliv var övernaturlig. Hans död var en vanlig död, han dog en brottslings död. Men hans uppståndelse var övernaturlig. Jesu uppståndelse visar att Jesus är Guds Son som är segraren över synd och död. Jesu uppståndelse visar att hans verk är fullkomligt, när han på korset segrade över synden, döden och helvetet.

När vi döptas dog vi med Kristus och uppstod med Honom. Våra synder begravdes i dopet och vi ikläddes hans rättfärdighet. Låt oss vandra såsom pånyttfödda återuppväckta kristna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar