söndag 13 april 2014

Tro på ljuset, medan ni har ljuset, så att ni blir ljusets barn


"Jesus sade till dem: "Ännu en kort tid är ljuset ibland er. Vandra medan ni har ljuset, så att mörkret inte övervinner er. Den som vandrar i mörkret vet inte vart han går. Tro på ljuset, medan ni har ljuset, så att ni blir ljusets barn." När Jesus hade sagt detta drog han sig tillbaka och dolde sig för dem.  Fastän han hade gjort så många tecken inför dem, trodde de inte på honom.  Så uppfylldes profeten Jesajas ord: Herre, vem trodde vad som predikades för oss, och för vem var Herrens arm uppenbarad?Alltså kunde de inte tro. Jesaja har också sagt:  Han har förblindat deras ögon och förstockat deras hjärtan, så att de inte ser med sina ögon och förstår med sina hjärtan och vänder om och blir botade av mig. Detta sade Jesaja, därför att han såg hans härlighet och talade om honom. Ändå var det många, även bland medlemmarna i Stora rådet, som trodde på honom. Men för fariseernas skull ville de inte bekänna det, för att de inte skulle bli uteslutna ur synagogan.  De ville hellre bli ärade av människor än av Gud." (Joh 12: 35-43)

Kristus visar oss genom Ordet att Han älskat oss så mycket att Han offrat sig för oss genom att dö i vårt ställe på korset. Genom sitt Ord säger Gud till oss:


lika säkert som du är född syndig och är en syndare, lika säkert är det att Kristus med sin laglydnad, sitt lidande och sin korsdöd betalat och sonat för alla de där slarviga orden, de syndiga tankarna och de inför
Gud skuldbelagda handlingarna. Genom sitt Ord förklarar Gud att Han i Kristus har förlåtit hela världens synd och skuld på korset.
Denna sanning är det ljus Han idag vill lysa in i ditt och mitt hjärta till tro och förtröstan. Därför säger Han:

"Tro på ljuset, medan ni har ljuset, så att ni blir ljusets barn" (v. 36).


Tro på Kristus, Han som erbjuder och lockar oss med sin nåd och kärlek, tro att Han sonat allt på korset, lita på förlåtelsen genom Hans kors. 

"Han vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen" (1 Tim. 2:4).
Därför:

"Sök Herren, medan han låter sig finnas. Åkalla honom, medan han är nära." (Jes. 55:6). 


"Idag, om ni får höra hans röst, så förhärda inte era hjärtan" (Hebr. 3:7).

Judafolket som nation hörde Hans röst, men de förhärdade sina hjärtan, som Gud säger genom aposteln Johannes: de "kunde inte tro" (v. 39).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar