tisdag 25 mars 2014

Vad Guds vilja är



Det är Kristus själv som säger: Kom till mig. Han vill att vi skall komma till honom med våra synder, bekänna dem och tro att han sonat dem på korset.

Vad är det Gud vill att vi ska tro? Han vill att vi ska tro att Kristus är vår Frälsare som inte vill att någon skall gå förlorad. Han vill att vi ska tro att våra synder är förlåtna. Han vill att vi skall lita på att han tar emot oss sådana vi är, utan alla gärningar och utan alla förberedelser.

Guds Sons blod renar från all synd. Se Guds Lamm som tar bort värdens synd.



Han vill att vi ska tro att hans vilja för oss är uppenbarad i den heliga Skrift. Där lär han oss att vi skall leva i helighet och renhet. Att leva heligt betyder att vi avskiljer oss mer och mer från det onda, från synder, från världen, djävulen och vårt eget kött. Guds vilja är att vi lyder hans bud. Det är inte alltid vi förstår allt det Gud säger, men vi ber inte: ”ske din vilja om den överensstämmer med min.” Vi ber:
”ske din vilja såsom i himmelen, så ock på jorden.”

Guds vilja är att vi lever i kärlek. Det betyder att vi sätter Gud först så att vi älskar honom. Vi tillber Honom och tar emot de gåvor han skänker oss genom evangelium i Ord och sakrament. Att leva i kärlek betyder att vi sätter vår nästas och våra syskons bästa först.

Guds vilja är att Kyrkan hålls helig.  Kyrkan skall stå höjd över det världsliga, den skall avskiljas åt Gud. Bara så blir hon en trygg tillflykt för människor. Kyrkan skall inte bara förmedla en avspegling av det folk redan vet. Kyrkan skall förmedla sanningens ljus genom Guds Ords förkunnelse. Det gör hon bara när Kristus får vara Kyrkans huvud. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar