fredag 21 mars 2014

Storheten i Kristi verk



Med denna beskrivning förstår vi storheten i Kristi eget verk. Han säger:

Människosonen har inte kommit för att bli betjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många."(Markus 10: 45)

Han kom för att tjäna oss. Och det gjorde han genom att ge sitt liv som lösen för många.

Här beskriver Jesus varför han kom till vår värld. Han kom inte för att vara en ny Moses, för att modifiera lagen, för att vara enbart vår förebild. Hans uppdrag var att betala en  lösepenning.

Vi hade hamnat i skuld på grund av våra synder, skuld inför Gud. Kristus ger sitt blod som lösepenning på korset för att vi skulle äga full rättfärdighet inför Gud, för att vi skulle förlåtas.

Känner vi att vi misslyckats med våra liv, att våra liv inte duger inför Guds tron, att vi inte klarat av att vara de goda tjänare vi önskat vara inför Gud, hör! Kristus har gett sitt liv i lösen. Han har löst ut oss. Du och jag är fria, fria från skulden, döden och domen, fri i full förlåtelse, liv och salighet, fria att tjäna, lyda och älska honom, som Luther säger i förklaringen till den andra trosartikeln:

” Jag tror att Jesus Kristus, som är sann Gud, född av Fadern i evighet och även sann människa, född av jungfrun Maria, är min Herre.
Han har återlöst, förvärvat och vunnit mig, förlorade och fördömda människa, från alla synder, från döden och djävulens makt,
inte med guld eller silver utan med sitt heliga, dyrbara blod och oskyldiga lidande och död.
Allt detta har han gjort för att jag ska tillhöra honom, leva under honom i hans rike och tjäna honom i evig rättfärdighet, oskuld och salighet,
såsom han har uppstått från döden, lever och regerar i evighet.
Det är visst och sant.”

2 kommentarer: