tisdag 4 mars 2014

Jesus nu, vad som kommer senare vet vi inget om



När Jesus närmade sig Jeriko, satt en blind man vid vägen och tiggde. Han hörde folk gå förbi och frågade vad som stod på. Man talade om för honom att det var Jesus från Nasaret som gick förbi, och då ropade han: "Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!" De som gick främst sade åt honom att tiga, men han ropade bara ännu mer: "Davids son, förbarma dig över mig!" Jesus stannade och befallde att mannen skulle ledas fram till honom. När han kom frågade Jesus: "Vad vill du att jag skall göra för dig?" Han svarade: "Herre, gör så att jag kan se." Jesus sade till honom: "Du får din syn. Din tro har frälst dig." Genast kunde han se, och han följde Jesus och prisade Gud. Och allt folket som såg det prisade Gud.” (Luk. 18:35 – 43)
 Bartimeus rop: ”Davids son, förbarma dig över mig!" är naket, öppet och ärligt. Men det var inget som gick hem hos folkskaran.

De som gick främst sade åt honom att tiga”

Skulle han tänka: ”Jesus går förbi här fler gånger”?  Jesus gick inte förbi fler gånger. Det var hans sista färd mot Jerusalem.

När vi hör Ordet och tar del av sakramenten så kommer Jesus till oss. Vi förenas med honom, vi får del av den förlåtelse Han vann på korset. Låt oss lyssna och låt oss ta del av alla de skatter han skänker oss. Morgondagen vet vi inget om. Jesus kanske inte kommer förbi fler gånger eller så
kanske inte vi kommer förbi Jesus fler gånger.

Skriften säger:

”I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan”. (Hebr. 3:15)

Sök HERREN medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära.” (Jes. 55: 6)

Om man är ung ska man inte tänka på att man kan tänka på det där med Gud när man blir äldre. 81% av alla som är kristna, blev det före 18 års ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar