torsdag 9 januari 2014

Vi är bräckliga men Guds Ord består



När vi tänker på hur bräckliga vi är, hur snabbt vi tvivlar på vårt barnaskap hos Gud, så är det viktigt att påminna sig om att även vi är bräckliga, så är Guds Ord och löfte inte svagt och bräckligt.

”Hör någon säger: ”Predika!” och en annan svarar: ”Vad skall jag predika?” ”Allt kött är gräs och all dess härlighet är som blomster på marken. Gräs torkar, blomster vissnar, när HERRENS Ande blåser på det. Ja, folket är gräs! Gräs torkar bort, blomster vissnar, men vår Guds Ord förblir i evighet.” (Jesaja 40:6)

Det babyloniska riket var ett av världens mäktigaste riken.
Det hade ståtliga murar och hyste världens största konstskatter. Ett av världens sju underverk var dess hängande trädgårdar. De trodde att de inte kunde besegras, därför hade man inte satt ut vakter.  Men Gud hade sagt:

”Gräs torkar, blomster vissnar, när HERRENS Ande blåser på det. Ja, folket är gräs!”

Hur mäktiga de än var, så hade Gud bestämt deras tid, och när han blåste på dem så föll de. När dess ledare drack sig fulla i palatsen, så tog sig den persiska armén in genom att ro motströms uppför Eufrates som flöt under stadens murar och besegrade Babylon på en enda dag.

”Gräs torkar bort, blomster vissnar, men vår Guds Ord förblir i evighet.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar