tisdag 14 januari 2014

Ljuset från Kristi ansikte



Gud skaffade sig mänskligt kött och blod när han blev människa, genom att i julnatten låta sig födas genom jungfrun Maria. Jesus Kristus, som sann Gud och sann människa är Guds ansikte för oss. Det är i honom vi ser vem Gud är. 

Andra religioner kan vara förtjusta i att tala om gudomligt ljus och ljusupplevelser. Buddhister, hinduer och muslimer kan tala om det viktiga att ha Guds ljus.

 Bibeln förklarar att ljuset strålar fram i Kristi ansikte. Ordet ansikte står för vem en person är. Man ser vem någon är när man ser hans eller hennes ansikte. Man känner oftast inte igen någon genom att
se på hans händer eller fötter, rygg eller mage.

När vi ser på vad Jesus gjorde när han levde ett rent och heligt liv, när han botade sjuka, gjorde blinda seende, och uppväckte döda, när han tog emot hugg och slag utan att höja sin röst, när han blev hånad, korsfäst och dödad, inte för sina synders skull, utan för dina och mina synders skull. När vi ser hur han offrades för vår skull, för att våra synder skulle förlåtas, att vi skulle frikännas och förklaras rättfärdiga på grund av hans rättfärdiga liv och oskyldiga död, när vi ser hur han, efter att ha betalt vår skuld inför Gud och besegrat döden, uppstår ur graven och uppstiger till himlen, när vi ser detta i evangeliet, då ser vi vem Gud är, då ser vi Guds ansikte, Kristi ansikte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar