söndag 12 januari 2014

Var man kan se ljuset

Den onde är den här tidsålderns gud, den här världens gud, eftersom människor som inte tror lärt känna den ende sanne Guden genom evangeliet om Jesus Kristus.

Vi som är troende har också varit blinda. Vi är av naturen födda i synd. Men Gud uppväckte oss till nytt liv genom dopet och genom förkunnelsen av evangelium. Aposteln säger:  


”Gud som sade: "Ljus skall lysa fram ur mörkret", han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte, skall sprida sitt
sken.” (2 Kor 4: 6) Vi ser Guds härlighet i Kristi ansikte, därför att Gud har upplyst våra hjärtan med evangeliets ljus, som strålar fram i Kristi ansikte. 

Här har vi en fin beskrivning av varifrån evangeliets ljus kommer. Det kommer från Kristi ansikte. Kristi ansikte, det är ansiktet av Gud sådan han uppenbarar sig för människor. Ingen kan skåda Gud i hans absoluta helighet eftersom Gud ” ensam är odödlig och bor i ett ljus dit ingen kan komma, och som ingen människa har sett eller kan se. ” (1 Tim 6: 16)


Men Gud skaffade sig mänskligt kött och blod när han blev människa, genom att i julnatten låta sig födas genom jungfrun Maria. Jesus Kristus, som sann Gud och sann människa är Guds ansikte för oss. Det är i honom vi ser vem Gud är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar