måndag 6 januari 2014

Trösten är att Gud kommer till oss



En röst ropar i öknen: ”Bered väg för HERREN, bana en jämn väg i ödemarken för vår Gud. Varje dal skall höjas, alla berg och höjder sänkas. Ojämn mark skall jämnas, kuperat land bli slät mark. HERRENS härlighet, skall uppenbaras, alla människor skall tillsammans se den.” (Jesaja 40:3)


Profeten ser ingen gestalt och hör inget namn, men han hör en röst och den kommer från öknen. Över 700 år senare ljuder den rösten genom Johannes Döparen när han predikar i öknen:
”Jag är rösten som ropar i öknen:; Gör vägen rak för Herren” (Joh.1:23)
Johannes Döparen omtalas av profeten liksom så mycket annat långt i förväg. Han skulle
bereda väg, precis som man i forna tider gjorde när en mäktig kung skulle dra fram. Då gick ett påbud ut ”bered väg för kungen”. Så man lade en väg, röjde bort sten och jämnade igen alla ojämnheter.
Det är inte vem som helst, Döparen skulle bereda väg för. Gud själv skulle komma till sitt folk:
HERRENS härlighet, skall uppenbaras, alla människor skall tillsammans se den”
Och när Guds tid var inne hände det. Kristus Guds evige Son steg ner. Han blev en av oss.
Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning.”
Kristus Guds Son oss har kommit till oss! Han som är Immanuel, Gud med oss! Det är detta som vi firar varje jul och som vi bör fira i våra hjärtan varje dag och varje stund! Vi förmådde inte komma till Gud, men Han kom till oss.


Och när han kom, så förde han med sig full försoning, dubbelt igen för alla våra synder, total förlåtelse. Detta räcker han alla människor fritt och för intet att tas emot genom tron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar